Taianomainen tissi-maailma.


Ei voi taas kuin ihmetellä. Ihmetellä sitä, mitä pienen ihmisen pään sisällä liikkuu. Kovin kauniita ajatuksia toki, mutta niin villejä, että jopa minun mielikuvitus meinaa jäädä tuon prinsessan jalkoihin. Nyt oli taas saunakeskustelu hänen kanssa sitä luokkaa, että meinasi itku tulla puhtaasti ilosta. Hieman oli silti pakko koittaa imeä hymyä pyllyyn, ettei hän pahastu siitä, että hänen vakavalla naamalla kertomalle jutulle naurettaisiin. Koska hän osaa kyllä draama-prinsessana siitäkin pahastua, ja loukkaantua niin verisesti kuin pieni kuninkaallinen vain voi. Onneksi se mielen pahoitus kestää yleensä melko lyhyen tovin, mutta silti.

Mitä hän sitten tällä kertaa höpötti.

Saunareissun teema oli tällä kertaa tissit, ja mikäs siinä, varsin mukava aihepiiri. Kiinnostaa isiä myös. Mutta nyt oli niin taianomaista keskustelua, että siihen ei tarvinnut edes hakea mitään pikkutuhmaa asiayhteyttä. Riitti että kuunteli ja antoi sydämen sulaa tyttären tarinoidessa.

Tarinan päähenkilöinä oli Rouva Tissi ja Herra Tissi. Tietenkin, ketkäpä muutkaan. Asuvat kuulemma hienossa linnassa, joka on tehty tisseistä. Ja yksi niistä linnan tisseistä on sellainen, mistä he sitten juovat, kun heitä janottaa. Aivan, varsin luonnollista. Sitten Rouva ja Herra Tissi asuvat ja tekevät tissijuttuja siellä Tissi-linnassa.

Mitäpä tuohon sanoisi muuta, kuin että onpa kivan kuuloinen paikka tuo Tissi-maa. Vastaukseksi kommenttiini sain, että minulla on kuulemma litteät tissit. Noo, totuus tulee lapsen suusta, joten sillä mennään. Kerroin, että eivät ne tästä taida kyllä kovin paljoa enää kasvaa.

Nämä saunareissut ovat aina sellainen yllätysmomentti, että koskaan ei pysty etukäteen arvaamaan, että mikä on sen lauteilla istumisen teema. Koska paljon outoa ja hauskaa tarinaa hänen suusta kyllä tulee. Ja tauotta. Mutta saunassa ne jutut lähtevät aina ihan uuteen ulottuvuuteen, ja se on kyllä usein aika lumoavaa. Se katse hänen pyöreissä silmissä, kun hän vakavalla naamalla selittää asioitansa, on aika pysäyttävää. Täynnä intoa ja iloa. Niin aitoa ja suoraa.

Olisi aivan sairaan siistiä nähdä hänen pään sisään sillä hetkellä. Voin vain kuvitella, kuinka todelliselta ne asiat tuntuvat hänen mielessään, vaikka hän itsekin tietää, että kertoo vain keksittyä tarinaa. Se on aika nättiä katsottavaa, ja kuultavaa.

Tämän hänen tissi-tarinan päättyessä hänen tuli tietenkin samantien kuuma, ja silloin saunasta pitää poistua ensitilassa. Tai edes mennä saunan porrasjakkaralle istumaan ja piirtelemään sormella huuruiseen oven lasiin.

Että sellainen saunareissu tällä kertaa. Mites sinun saunomiset, onko ne täynnä tauotonta puhetta, vai saatko istua rauhassa ja hiljaa?

Jos tuntuu, että on sinun saunassa on liian hiljaista, niin voisin antaa hetkeksi lainaan yhden saunakaverin.

Sellaisen jatkuvasti puhuvan, ja elämästä nauttivan pienen saunatontun.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: