Rakkausremppa.


Blogeja lueskellessani tein huomion, että tarjolla on jonkun verran raksa-/ remontti-blogeja. Ja paljon on myös parisuhde-blogeja. Siitä tulikin mieleen, että entä jos yhdistää parisuhteen ja remontoinnin. Toki ne usein kulkevatkin käsi kädessä, jos yhdessä touhutaan. Mutta käsitelläänpä sitä hieman eri kantilta. Koska parisuhteessa ja pikku remontoinnissa on myös jotain samaa. Toisaalta se ”pikku remppa” voi olla myös totaalinen kämpän räjäytys ja kaiken uusiksi laittaminen.

Jos otetaan parisuhde ja ajatellaan sitä vaikka kauniina seinänä teidän kodissa.

Siinähän se seinä on ollut, vuodesta toiseen. Hyvin on pysynyt paikallaan lattian ja katon välissä. Jakamassa sitä teidän tilaa. Antamassa teille omaa tilaa seinän molemmin puolin. Mutta samalla ollut tukena, johon on voinut nojata kun on vaikeaa.

Mutta tarvitsee sille seinällekin välillä tehdä jotain. Muuten se ajan myötä vain väistämättä rapistuu. Sille täytyy välillä tehdä jotain kivaa. Maalata, tapetoida. Pitää huolta. Yhdessä päättää, millaisena se seinä olisi kiva.

Entä jos käykin niin, että siihen seinään osuu jotain. Tulee reikä. Siinä sitä sitten yhdessä istutaan seinän edessä ja mietitään, mitä sille pitäisi tehdä.

Pitäisikö reiän vain antaa olla. Se on ruma ja näette sen aina kun kuljette huoneeseen. Siinä se on muistuttamassa olemassaolostaan. Se ei itsestään siitä mihinkään katoa. Vaikka koittaisi olla siitä välittämättä, niin silti sen osuu aina silmään. Kyllähän se katoaa, jos sen kohdalle laittaa vaikka taulun, mutta silti molemmat tietävät, että tuon taulun takana on iso reikä. Helppo ratkaisu väliaikaisesti, mutta ei poista ongelmaa.

Sen voisi koittaa paikata jotenkin ja pyyhkäistä seinän päälle vaikka uuden maalin. Helppo ja nopea ratkaisu. Reikä on kursittu kasaan ja molemmat unohtavat sen olemassaolon. Mutta. Jonain hetkenä se rupeaa sieltä näkymään. Kittaukset ja maalit kuivuvat ja ajan myötä paikkauksen rajat alkavat näkyä. Ja pahimmassa tapauksessa saumoihin tulee halkeamia. Silloin se reikä taas muistuttaa olemassaolollaan. Ja molemmat näkevät sen taas, aina kun seinän ohi kulkevat. Silloin se vanha kolhu voi alkaa vaivaamaan ja häiritsemään. Tai sitten se on vaan muistutus siitä, että tuollaistakin on tapahtunut, muistatko kulta sinäkin sen.

On myös vaihtoehto korjata se vaihtamalla kokonainen seinälevy, tai peräti uusia koko seinä. Projektina iso, kumpikaan ei oikein jaksaisi räjäyttää koko seinää auki, mutta jos halutaan tehdä remontti perusteellisesti, niin parhaan lopputuloksen saamiseksi se vaatii työtä.

Silloin on myös mahdollisuus tehdä seinästä vaikka aivan uudenlainen. Rakennella seinän runkoa yhdessä. Keskustella, millainen seinä olisi hyvä. Millaisen seinän te molemmat haluaisitte.

Yhteisen, uuden seinän. Parhaan seinän ikinä.

Voihan myös olla, että seinää purkaessa toteatte molemmat, että miksi tämä seinä on edes ollut tässä näin kauan. Olisiko parempi, jos tätä seinää ei olisikaan. Käy ilmi, että molemmat ovatkin miettineet kyseisen seinän poistamista. Ilman sitä näette toisenne nyt myös kauempaa. Uusin silmin. Tuntuu erilaiselta ilman sitä vanhaa seinää. Ehkä paremmalta kuin ennen, ehkä ei. Saatatte myös hieman muistella sitä seinää. Siinä oli puolensa.

Voi toki olla, että ette oikeastaan edes kaipaa koko seinää. Molemmilla on omat visionsa siitä, millainen uusi seinä olisi hieno.

Lopulta toteatte, että ehkä tämä seinä jää nyt tekemättä. Yhteistä suunnitelmaa ei vaan löydy.

Mutta hosua ei kannata. Jos meinaa kaataa vanhan seinän, kannattaa ensin varmista ettei sen alle jää mitään. Ettei turhaan riko tavaroita. Tuollaiset hommat kannattaa tehdä hallitusti ja turvallisesti.

Taas huomasin sotkevan sormeni parisuhdelaastiin. En koskaan ajatellut tästä aiheesta kirjoittavani, mutta tässä sitä taas ollaan. Osaan minä toki rakentaa seiniä ja tehdä remppaa, mutta se taito taitaa liittyä kuitenkin enemmän siihen ihan oikeaan rakentamiseen. Kyllä parisuhde-asiat ovat paljon monimutkaisempia.

Toisaalta.

Rakentamista voi vaikka opiskella, mutta parisuhde on sellainen ala, että se vain vaatii käytännön kokemusta ja sitä kautta oppimista. Hidasta ja palkitsevaa. Sitä parasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: