Klikkiotsikko!

Uudet kuvat vihdoin julki, katso ja hämmästy. Tällaista et ole ennen nähnyt. Lue tästä kaikki. Katso, kuinka maailmasi mullistuu. Tällaista olet aina halunnut. Käykö sinullekin näin.

Otsikon verran paskaa, jonka tarkoitus on vain houkutella ihminen klikkaamaan ja avaamaan linkki tai sivu. Joidenkin uutisointien kohdalla sitä miettii, että tuon päheän otsikon keksiminen on ollut kyseisen artikkelin ehdottomasti hankalin asia. Koska itse uutinen onkin sitten täyttä kuraa. Joskus käy jopa niin, että artikkelissa ei edes välttämättä juuri käsitellä otsikon lupaamaa aihetta. Otsikko on vaan ollut vähän siellä päin.

Toinen ehdoton ärsytyksen aihe on se, kun otsikoidaan isosti henkilöstä käyttämällä pronominia hän. Silloin saadaan lisättyä ripaus mystiikkaa ja salaperäisyyttä otsikkoon. Samalla toki herätetään mielenkiintoa, että kuka tuo mystinen hän oikein on, ja saadaan näin ihminen klikkaamaan otsikkoa.

Tästä päästäänkin omituiseen osioon tätä tekstiä, koska surullista tässä sydäntä repivässä valituksessani on tietysti se, että tuo ei itseasiassa ole kovin vierasta minun omissa teksteissänikään. Myönnän tätä käyttäväni aina välillä. Välillä useamminkin, eikä se ole vahinko. Mutta sehän johtuu tietenkin vain siitä, että minun äärimmäisen ihana, universumin syvyyttä luotaava ja ällistyttävän mahtava blogini on niin mystinen ja paksun savuverhon peittelemä, ettei tylsät otsikot vain käy päinsä. Eivät tekisi oikeutta blogilleni. Ja tietenkin olen tähän päälle vielä niin ihanan kaksinaismoralistinen, että haukun suurella hartaudella paheellisia klikkiotsikoita, joita samalla yritän itse luoda teksteilleni.

Noo, ehkä näissä nyt on kuitenkin jotain eroa edes. Koska ainakin pääsääntöisesti minä yritän kertoa siitä aiheesta mitä otsikko lupailee. Aika usein journalistisen median klikkiotsikot eivät tätä kovinkaan syvällisesti tee. Mielestäni se rapauttaa aika pahasti tätä uutiskenttää, jos tärkein asia on se, että otsikko on mediaseksikäs ja muodikas. Varsinkin, jos puhutaan ns. oikeista uutisista, joilla ei sinänsä ole mitään ”viihdearvoa”. Koska viihdeuutisissa tuo klikkiotsikko on toisaalta ihan ymmärrettävissä.

Voi luoja kuinka minua myös välillä suututtaa ne kaikki saatanan mahdolliset sanaleikit ja keksityt nimitykset, joilla säätiloja kuvaillaan. Kuten Käristyskupoli tai Valkoinen kurittaja. Väkivallan halu herää samantien noiden kohdalla. Talvi ja lumi on takana, ja kohta aletaan viljelemään niitä eri nimityksiä lämpöisille keleillä, kun rupeaa ensimmäiset hellerajat paukkumaan.

Taas pitäisi ottaa kesäpäivän hiostama kyrpä kauniiseen käteen ja käydä tökkäämässä sillä silmään sitä henkilöä, joka näitä hauskoja nimityksiä keksii. Jos nimitän itse itseni Valkoiseksi Kurittajaksi. Tuo supersankari, joka käy läiskyttämässä miehuutensa mitalla naamaan niitä, jotka vääntävät säätiloista mediaan suuhun sopivia nimikkeitä. Loppuisi se hyvä meininki, perkele. Oppisi taas otsikoimaan helteen ihan tavallisena helteenä.

Ihan muuten asiasta kymmenenteen. Nimigeneraattori on varmasti sinulle ihan tuttu asia, nettihän on niitä pullollaan. Muistelimme kaverin kanssa yksi päivä vanhaa kunnon BB-nimigeneraattoria, eli sitä, joka luo sinulle oman Big Brother-nimen. Siihenhän piti vain kirjoittaa oma etunimi ja kone hoitaa loput. Toisin sanoen ohjelma lisäsi nimesi eteen ”BB”-etuliitteen. Ai saatana mitä taikuutta ja luovuuden hyötykäyttöä. En tiedä onko sitä vielä olemassa, enkä kyllä käy edes katsomassa. Niin paljoa ei kiinnosta.

terveisin, BB-Juuso

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: